Image Alt

ΧΟΛΟΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Η χολοπαγκρεατική παράκαμψη με διατήρηση του δωδεκαδακτύλου (BPD / DS) είναι λιγότερο συχνή, προϋποθέτει δύο σημαντικά βήματα.
Το πρώτο βήμα είναι η γαστρεκτομή κατά την οποία αφαιρείται περίπου το 80 τοις εκατό του στομάχου, αφήνοντας ένα μικρότερο στομάχι σε σχήμα σωλήνα. Ωστόσο, η βαλβίδα που απελευθερώνει τροφή στο λεπτό έντερο (η πυλωρική βαλβίδα) παραμένει, μαζί με ένα περιορισμένο τμήμα του λεπτού εντέρου που συνδέεται με το στομάχι (δωδεκαδάκτυλο).
Το δεύτερο βήμα παρακάμπτει την πλειονότητα του εντέρου συνδέοντας το ακραίο τμήμα του εντέρου με το δωδεκαδάκτυλο κοντά στο στομάχι. Το BPD / DS περιορίζει και το πόσο μπορείτε να φάτε και μειώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών και των λιπών.

BILIOPANCREATIC DIVERSION

Χολοπαγκρεατική παράκαμψη – Ενδείξεις

Μια χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους είναι κατάλληλη για άτομα που είναι σοβαρά υπέρβαρα και που δεν μπόρεσαν να χάσουν βάρος με δίαιτα, άσκηση ή φάρμακα.
Οι περισσότεροι χειρουργοί δεν θα εκτελέσουν χολοπαγκρεατική παράκαμψη εκτός εάν είστε εξαιρετικά παχύσαρκοι (ΔΜΣ 50 ή υψηλότερος) και το βάρος σας προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.
Είναι σημαντικό να σκεφτείτε αυτή τη χειρουργική επέμβαση ως εργαλείο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Δεν είναι άμεση επιδιόρθωση. Θα πρέπει ακόμα να τρώτε μια υγιεινή διατροφή και να κάνετε τακτική άσκηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο βάρους σας και να αποφύγετε την ανάκτηση του βάρους που χάνετε.

Πόσο καλά λειτουργεί

Οι χειρουργικές επεμβάσεις παράκαμψης είναι αποτελεσματικές. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν το75% έως 80% του πλεονάζοντος βάρους τους (το βάρος πάνω από αυτό που θεωρείται υγιές) και παραμένουν στο νέο τους βάρος. Δέκα χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, πολλοί άνθρωποι παίρνουν  πίσω το 20% έως το 25% του βάρους που έχασαν. Η μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι υψηλότερη σε άτομα που είναι ρεαλιστικά σχετικά με το πόσο βάρος θα χαθεί, διατηρούν ραντεβού με την ιατρική ομάδα, ακολουθούν το συνιστώμενο σχέδιο διατροφής και είναι σωματικά ενεργά.

Χολοπαγκρεατική παράκαμψη – Επιπλοκές

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε σημαντική χειρουργική επέμβαση, ένα BPD / DS ενέχει δυνητικούς κινδύνους για την υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με BPD / DS είναι παρόμοιοι με οποιαδήποτε κοιλιακή χειρουργική επέμβαση και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αιμορραγία
 • Φλεβική θρόμβωση
 • Αναπνευστικά προβλήματα
 • Διαφυγή από την αναστόμωση

Οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι και επιπλοκές ενός BPD / DS μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Απόφραξη του εντέρου
 • Σύνδρομο Dumping, που προκαλεί διάρροια, ναυτία ή έμετο
 • Πέτρες στη χολή
 • Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα (υπογλυκαιμία)
 • Υποσιτισμός
 • Μεγαλύτερη πιθανότητα οστεοπόρωσης
 • Έλκη

Σπάνια, οι επιπλοκές ενός BPD / DS μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Μετά την επέμβαση

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το τι να φάτε μετά τη χειρουργική επέμβαση. Για περίπου τον πρώτο μήνα μετά τη χειρουργική επέμβαση, το στομάχι σας μπορεί να χειριστεί μόνο μικρές ποσότητες μαλακών τροφών και υγρών. Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να πίνετε νερό όλη την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
Σιγά-σιγά, θα μπορείτε να προσθέσετε στερεά τρόφιμα στη διατροφή σας. Πρέπει να προσέχετε να μασάτε καλά το φαγητό και να σταματάτε να τρώτε όταν αισθάνεστε ¨βάρος¨ ή φούσκωμα στο στομάχι.

Εάν δεν μασάτε καλά το φαγητό σας ή δεν σταματήσετε να τρώτε αρκετά, σύντομα μπορεί να αισθανθείτε δυσφορία ή ναυτία και μερικές φορές μπορεί να κάνετε εμετό.

Εάν πίνετε πολλά υγρά υψηλής θερμίδας, όπως σόδα ή χυμό φρούτων, μπορεί να μην χάσετε το επιθυμητό βάρος..
Αυτή η χειρουργική επέμβαση αφαιρεί το τμήμα του εντέρου όπου απορροφώνται πιο εύκολα πολλά μέταλλα και βιταμίνες. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχετε έλλειψη σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου ή βιταμινών.

Συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων μετά τη χειρουργική επέμβαση ενίοτε θα πρέπει να λαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένων πολυβιταμινών, ασβεστίου και βιταμίνης Β12. Αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της ανεπάρκειας μικροθρεπτικών συστατικών.
Θα χρειαστεί να υποβάλλεστε σε συχνές ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις για να παρακολουθείτε την υγεία σας τους πρώτους μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους.

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αλλαγές καθώς το σώμα σας αντιδρά στη γρήγορη απώλεια βάρους τους πρώτους τρεις έως έξι μήνες μετά από ένα BPD / DS, συμπεριλαμβανομένων:

Αίσθημα κόπωσης
Ξηρό δέρμα
Αραίωση μαλλιών και τριχόπτωση

Αποτελέσματα

Μετά από ένα BPD / DS, συνήθως χάνεται το 75 έως 80% του υπερβολικού βάρους εντός δύο ετών. Ωστόσο, το βάρος που χάνετε εξαρτάται επίσης από την αλλαγή στις συνήθειες του τρόπου ζωής.
Εκτός από την απώλεια βάρους, ένα BPD / DS μπορεί να βελτιώσει ή να επιλύσει καταστάσεις που σχετίζονται συχνά με το υπερβολικό βάρος, όπως:

 • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
 • Καρδιακή ασθένεια
 • Υψηλή πίεση του αίματος
 • Υψηλή χοληστερόλη
 • Αποφρακτική άπνοια ύπνου
 • Διαβήτης τύπου 2
 • Εγκεφαλικό
 • Ανικανότητα

Ένα BPD / DS μπορεί επίσης να βελτιώσει την ικανότητά σας να εκτελείτε καθημερινές δραστηριότητες ρουτίνας, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.  

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣCALL US
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ CONTACT US
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !