Image Alt

Γαστρικό Κλίπ (BariClip)

Το γαστρικό κλίπ (BariClip) είναι μια ιατρική συσκευή σε σχήμα κλιπ που τοποθετείται γύρω από το στομάχι με κάθετο τρόπο. Αυτό δημιουργεί ένα στενό κατακόρυφο τμήμα που απομονώνει το υπόλοιπο του στομάχου. Αυτό το νέο μικρό κάθετο στομάχι μειώνει την ποσότητα τροφής που μπορεί να κρατήσει το στομάχι κάνοντας το άτομο να νιώσει «χορτάτο» πολύ νωρίτερα, γεγονός που ελαχιστοποιεί την πρόσληψη τροφής και βοηθά σημαντικά στη μείωση του βάρους φυσικά.

Το BariClip  διατηρείται στη θέση του με μερικά ράμματα. Δεν υπάρχει κοπή, συρραφή ή αφαίρεση οποιουδήποτε μέρους του στομάχου.Λόγω του σχεδιασμού του   δεν υπάρχουν διαρροές και υπάρχει ελάχιστη παλινδρόμηση που σχετίζεται με αυτό το κλιπ σε σχέση με τη sleeve γαστρεκτομή. Οι περισσότεροι ασθενείς με το BariClip ™ δεν αισθάνονται πείνα.

Το BariClip είναι κατασκευασμένο από έναν εσωτερικό πυρήνα τιτανίου ο οποίος είναι επικαλυμμένος με ιατρική σιλικόνη. Το εσωτερικό στρώμα τιτανίου προσθέτει ακαμψία ενώ το εξωτερικό σιλικόνης παρέχει μια λεία και εύκαμπτη επιφάνεια για μεγαλύτερη άνεση. Είναι αφαιρούμενο, δεν απαιτεί ρυθμίσεις για να είναι λειτουργικό, ούτε υπάρχει βαλβίδα που πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το δέρμα.

BARICLIP

Εμφυτεύεται χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατική χειρουργική η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα ή λιγότερο. Οι περισσότεροι ασθενείς πηγαίνουν κανονικά στο σπίτι την ίδια ημέρα της διαδικασίας και μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους εντός 3-5 ημερών.

Γιατί να επιλέξω το BariClip  έναντι άλλων χειρουργικών μεθόδων για απώλεια βάρους;

Το BariClip είναι η τελευταία ιατρική τεχνολογία για απώλεια βάρους. Σχεδιάστηκε για να τοποθετηθεί κατακόρυφα ως “μανίκι” που σημαίνει ότι παρέχει παρόμοια αποτελέσματα απώλειας βάρους με τη διαδικασία του γαστρικού μανικιού, αλλά  μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά ανά πάσα στιγμή αφήνοντας άθικτο το αρχικό στομάχι.

 

Λόγω της «ευγένειας» του BariClip, μπορεί να τοποθετηθεί σε ασθενείς με χαμηλότερο ΔΜΣ (> 30) που πληρούν τις προϋποθέσεις. Μπορεί επίσης να είναι καλύτερο για έναν ηλικιωμένο ή νεότερο πληθυσμό.

 

“  Το BariClip είναι το νεότερο βαριατρικό εργαλείο για αυτήν την πολύπλοκη ασθένεια που ονομάζεται παχυσαρκία.  ”

 

Γαστρικό κλίπ – Πλεονεκτήματα

  • Ελάχιστες παρενέργειες όπως παλινδρόμηση οξέος, ναυτία ή έμετος.
  • Χωρίς συρραφή, κοπή ή αλλαγές στο στομάχι. Η ανατομία επιστρέφει στο φυσιολογικό εάν αφαιρεθεί το κλιπ.
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής συρραπτικού.
  • Καμία αλλαγή στην ανατομία των εντέρων.
  • Χωρίς δυσαπορρόφηση.
  • Δεν χρειάζεται ρυθμίσεις.
  • Συνήθως γίνεται ως διαδικασία εξωτερικών ασθενών.(one day clinic)Γρήγορη ανάρρωση.

Είναι το BariClip ™ κατάλληλο για μένα;

Το BariClip μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς εάν πληρείτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Ενήλικες 18 – 65 ετών.
 • Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) άνω των 35 kg/m2.
 • Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 30 kg/m2 με μία ή περισσότερες συνυπάρχουσες παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία.
 • Άτομα που έχουν αποτύχει προηγουμένως σε πιο συντηρητικές εναλλακτικές λύσεις μείωσης βάρους, όπως εποπτευόμενη διατροφή, προγράμματα άσκησης ή τροποποίησης συμπεριφοράς.

Οι ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν αυτήν τη χειρουργική επέμβαση πρέπει να δεσμευτούν να δεχτούν σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Γαστρικό κλίπ – Διάρκεια

Ο μακρύτερος εμφυτευμένος ασθενής μέχρι τώρα είναι στα 9 χρόνια (από το 2012). Δεδομένου ότι το BariClip  είναι κατασκευασμένο από ιατρικά υλικά υψηλής ποιότητας που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εμφυτευμένες συσκευές για πολλά χρόνια, αναμένουμε ότι το κλιπ θα μπορούσε να διαρκέσει για τουλάχιστον 20 χρόνια, αν όχι περισσότερο.

Γαστρικό κλίπ και εγκυμοσύνη

Δεδομένου ότι η απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της γονιμότητας, προειδοποιούμε τους ασθενείς μας να χρησιμοποιούν προστασία για το πρώτο έτος για να επιτρέψουν στο σώμα να ισορροπήσει και να προσαρμοστεί. Ωστόσο, δεν έχουμε δει δυσμενείς επιπτώσεις από ασθενείς με το BariClip ™ που έχουν μείνει έγκυος.

Γαστρικό κλίπ και άσκηση

Ενθαρρύνουμε όλους τους τύπους ασκήσεων μόλις το σώμα θεραπευτεί από τη χειρουργική επέμβαση. Εάν ένας συγκεκριμένος τύπος άσκησης προκαλεί δυσφορία, σας προτείνουμε να αποφύγετε συγκεκριμένα τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Μπορώ να αφαιρέσω το BariClip;

Δεν σας συμβουλεύουμε την αφαίρεση, εκτός εάν πρόκειται για ιατρικούς λόγους, λόγω της πιθανότητας επαναφοράς του βάρους. Ωστόσο, το BariClip ™ μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή.

 

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣCALL US
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ CONTACT US
Call Now ButtonΚλείστε τώρα ραντεβού !